2 2

Salutare!

Ești un punct în spațiu sau pe o bucată de hârtie. Asta depinde de tine! 

Și, ce mai faci? 

Ești doar un punct. așteaptă, poți deveni orice! Dintr-un singur punct, pe o bucată de hârtie, au ajuns să fie create cele mai mari compoziții muzicale, descoperiri, artă și literatură. 

Deci, ce poți face? 

Ei bine, poți deveni ceva! Decizi astfel să devii universul sau doar informația. Și asta, depinde de tine!

Ce este informația? Și care este natura sa?

Ei bine, totul, informațiile și universul par să fie peste tot și în tot ce ne înconjoară. Informația este, tipare, simplitate și complexitate, îmbinate într-o frumoasă simfonie pe care suntem destul de norocoși să o experimentăm. Crește de la simplu la complex și apoi dezvăluie din nou tiparul simplu, într-un ciclu nesfârșit. Deci, când înțelegem tiparul, când am stăpânit „unul”, le-am stăpânit pe toate.

Precum în cer așa și pe pământ, informația are o natură fractală, iar tiparele sale pot fi văzute la scară macro și micro.Aceeași manifestare a unui model poate să difere de la o scară de mărime la alta. Dacă vezi imaginea de ansamblu, cel mai probabil ai ales să ignori detaliile detaliile mărunte.

Dar avem nevoie de informație?

Avem nevoie de informații pentru a supraviețui, atât cât avem nevoie unul de celălalt. Dar și să înțelegem lumea în care trăim și pe noi înșine. Gândiți-vă la momentul în care suntem întrebați, „cine ești?” Răspunsul programat ar putea fi, să ne spunem numele sau ce facem pentru a trăi. Aceasta este informație. Am putea spune că suntem un aranjament specific al materiei. Chiar și materia este o formă de informație, este energie, ce are un anumit comportament la scară cuantică.

Suntem o manifestare complexă pe mai multe straturi a informației ce a evoluat prin nenumărate iterații. Putem spune că suntem gazdele și transportatorii săi. Vase limitate, cu propriul nostru spațiu și sfera de influență.

Când un tipar, umanitatea, devine prea complex, se schimbă complexitatea individuală pentru o simplitate globală. Modelele mai mici tind să iasă din cel complex, mai mici, specializate, simple poate cu unele variații, care la rândul lor vor crește și vor întâlni aceeași soartă.

Acest ciclu nesfârșit de reînnoire la scări din ce în ce mai mici este regula care conduce mișcarea cosmică a informației.

Informația este subiectivă

Poți privi o frunză cu ochiul unui biolog și puteți vedea o bucătărie. Sau cu ochiul unui muncitor în căldura verii și vedea adăpost. Dar merge mai departe, cu următoarea întrebare.

Informațiile sunt prezente când nu suntem?

Nu există informații în tiparul uman dacă nu există niciun om care să le experimenteze. Sunteți acel tipar de informații care poate experimenta și decoda alte tipare. 

O pasăre cântă în parc. Evenimentul are loc, dar dacă nu sunteți acolo pentru a-l experimenta, informațiile pe care le-ați fi decodat nu vor exista niciodată.

Da, dar pentru ce îmi trebuie mie?

Informațiile sunt acolo pentru a ne permite să trăim mai bine, să le transportăm mai bine, mai repede și mai departe. Putem extrage mai multe cu instrumentele potrivite și o înțelegere adecvată. Informația este un limbaj, limbajul de bază al universului care este codificat transformat și evoluează continuu. Ne poate permite să citim și să navigăm rețeaua universului.

Poate fi dificil să accesezi anumite tipuri de cunoștințe, în special modele care necesită un anumit nivel de observare și conștientizare chiar și pentru a le percepe. Cu atât mai mult, poate necesita o anumită experiență pentru a decoda acel tipar. Practic, cu cât știi mai multe, cu atât poți dobândi mai multe cunoștințe. Și când nu ai cunoștințe, când ești o pagină goală, cel mai greu este să obții primul bit de informație, astfel încât să poți începe să crești și să experimentezi.

Cum se simte informația?

Informația se simte ca uimire, prelucrarea ei, ca prezență, iar înțelegerea ei ca o conștiință. Sentimentul de uimire ne-a îndrumat să privim spre cer, să construim o arhitectură frumoasă și să creăm cele mai uimitoare opere de artă. Este universal, și fiecare dintre noi tânjește după ea într-o formă sau alta.

Suntem un vehicul ce transportă informații prin timp, manifestat de informație pentru a coloniza universul și a trece dincolo de el, poate. Amintiți-vă punctul de pe foaia de hârtie, nu ar fi frumos să ne transformăm în ceva minunat?!Ofera Suport – Patron!

Poate fi de un mare ajutor

Spread the love

Articolul următor

Mestesug pe Nevazute

Dum iul. 11 , 2021
Când Dumnezeu îți ia un simț, îți dă altele. Am primit în dar, un simț al vederii slab, temporar, și o alegere. Am ales să îl folosesc cât de bine am putut, până în momentul în care aceasta a dispărut complet.
Mestesug pe navazute1

S-ar putea să-ți placă și